Leeds Light

Please click an image to enlarge

Project Details

UNIVERSITY OF LEEDS

Full RIBA Services Stages A to L. 

The LIGHT aims to integrate key components of medicine and biological sciences in order to deliver ‘gene-to-therapy’ translational research, located under one roof.   The proposal comprises  two floors of  primary, secondary and support laboratories and one floor of mixed open plan and cellular office accommodation, together with undercroft car parking, stores and plant.  The design includes a principal elevation with a central glazed staircase feature, full height faceted glazing each side and a high level glazed link to the neighbouring Worsley building.  This landmark building is the first of its kind in the University to integrate individual departments from different schools to create a collaborative approach to research.
LOCATION
Leeds
COST
£8.6 million

Back